اسامی شرکت‌های گرانفروش فاش شد-راهبرد معاصر

اسامی شرکت‌های گرانفروش فاش شد

نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند. شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 22
کد خبر: ۱۵۱۶۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آن‌ها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد. «اقتصادنیوز» از آبان ۱۳۹۹ هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های ۱۳۵۰، ۱۳۶۰، ۱۳۷۰، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم. در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۲، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۲ تقدیم مخاطبان می‌شود.

۳۱ شهریور ۱۳۵۲؛ تصمیمات ضدتورمی به بانک‌ها ابلاغ شد

بانک مرکزی ایران طی بخشنامه‌ای به بانک‌های مجاز کشور اعلام کرد، حداکثر افزایش میزان وام‌ها و اعتبارات بانک‌ها به بخش خصوصی برای سال ۱۳۵۲ تا ۲۰ درصد مجموع وام‌ها و اعتبارات استفاده شده هر بانک در پایان سال ۱۳۵۱ تعیین شده است.

در این بخشنامه همچنین نسبت‌های جدید سپرده قانونی برای سپرده‌های دیداری و اختصاصی ۵۰ درصد از افزایش سپرده‌های ثابت پس‌انداز برای خرید اوراق قرضه و اسناد خزانه به بانک‌ها ابلاغ شد.

به‌طور کلی تصمیمات جدید بانک مرکزی ایران به‌منظور سوق دادن قدرت وام‌دهی بانک‌ها به امور تولیدی و تامین اعتبارات مورد لزوم بخش‌های صنعتی و کشاورزی می‌باشد. به همین جهت بانک مرکزی ایران توصیه کرده است بانک‌ها کوشش نمایند افزایش سپرده‌های خود را به نسبتی بیش از گذشته متوجه وام‌های تولیدی و صادرات و واردات و همچنین ترخیص کالا از گمرکات نمایند.

سپرده قانونی بانک‌ها برای سپرده‌های دیداری در مهرماه مانند گذشته ۲۳ درصد خواهد بود، ولی در آبان‌ماه به ۲۴ درصد و در آذرماه ۲۶ درصد و در دی‌ماه به ۲۸ درصد و از بهمن‌ماه به بعد به ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

نسبت سپرده قانونی برای سپرده‌های مدت‌دار کماکان ۱۵ درصد خواهد بود، ولی از پایان شهریورماه ۱۳۵۲ تا اطلاع ثانوی معادل ۵۰ درصد از افزایش سپرده‌های مذکور در هر ماه به صورت اسناد خزانه و یا اوراق قرضه دولتی به سررسید حداکثر ۲ سال از تاریخ انتشار نزد بانک مرکزی ایران تودیع خواهد شد.

۳۱ شهریور ۱۳۷۲؛ چین، بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۰ خواهد بود

مدیر بخش آسیای جنوب شرقی بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری جهان اعلام کرد که چین قادر است تا سال ۲۰۰۰ میلادی از آمریکا پیشی بگیرد و به بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی جهان تبدیل شود.

«کون چونگ لی» مدیر منطقه آسیای جنوب شرقی صندوق سرمایه‌گذاری «فیدلیتی» خاطرنشان کرد: الحاق هنگ کنگ در سال ۱۹۹۷ میلادی به چین، سیل سرمایه‌گذاران بین‌المللی را روانه منطقه آسیای جنوب شرقی خواهد برد.

۳۱ شهریور ۱۳۸۲؛ اعلام اسامی شرکت‌های گرانفروش

معاون وزیر بازرگانی گفت: شرکت هواپیمایی هما، شرکت قطار‌های رجا و شرکت‌های آب و برق منطقه‌ای باید نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت قیمت قانونی با مبالغ اضافی اخذشده از مصرف‌کنندگان اقدام کنند.

محسن بهرامی افزود: گران‌فروشی راه‌آهن و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد شرکت رجا بیش از ۶۰۰ میلیون تومان طی یک ماهه ۲۲ خرداد تا ۲۳ تیرماه گران‌فروشی داشته و شرکت هما نیز طی این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان گران‌فروشی کرده است.

وی گفت: رای بدوی در مورد تخلفات شرکت‌های حمل‌و‌نقل صادر شده و در صورت صدور رای قطعی، از آنجایی که اسناد مربوط به خرید بلیت در اختیار خریداران است، بعد از اعلام شرایط خریداران می‌توانند برای دریافت مابه‌التفاوت قیمت قانونی و مبالغ اخذشده طی این مدت به نمایندگی‌های فروش مراجعه کنند.

۳۱ شهریور ۱۳۹۲؛ تداوم سقوط آزاد سکه و دلار

رویکرد نوین دیپلماتیک در حالی طی یک هفته اخیر به روند سقوط قیمت‌ها شتاب داده که در بازار دیروز افت یک روزه ۱۴۰ تومانی دلار و ریزش ۷۰ هزار تومانی قیمت سکه، امید‌ها به حذف اختلالات روانی از اقتصاد کشور را افزایش داد.

اعلام سیاست کلی نظام در حوزه دیپلماسی خارجی در میانه هفته گذشته باعث آغاز فاز جدیدی از تخلیه حباب قیمت در بازار ارز و سکه شد.

به هر حال ریزش عمده قیمت ارز و سکه روز گذشته با شکسته شدن مرز ۳۰۰۰ تومان وارد فاز دیگری شد و با وجود انتظار برای حفظ این مرز، ریزش قیمت‌ها و ثبت رقم‌های دور از انتظار، باورکردنی شده است./ اقتصاد نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار